Skip to main content

Foto øverst: Senseloop 2021

Droneleveranser i Reykjavik

Islands største online markedsplass skal utvide antall droner den flyr over landets hovedstad Reykjavik. Selskapet Aha, som lanserte en begrenset prøveperiode med det israelske selskapet Flytrex i fjor, vil fase inn ytterligere droner de neste to årene (2018). Mange innbyggere i Reykjavik kunne snart forvente droneleveranser til døren. Utvidelsen setter Island i frontposisjon av dronebruk, foran andre europeiske hovedsteder.

photo: Skytrex

Mer om prosjektet her: https://www.aha.is/en/drone-delivery


Fraktet blodprøver med drone over Oslo sentrum

På andre forsøk lyktes det for Senseloop å utføre testflyvningen mellom Rikshospitalet og Ullevål sykehus. Denne gangen ble alt gjennomført etter planen.

Senseloop brukte en drone fra tyske Globe UAV til frakten av blodprøvene i Oslo sentrum. Foto: Senseloop

Les mer om saken her: https://www.uasnorway.no/unik-transport-med-drone-fraktet-blodprover-med-drone-over-oslo-sentrum/


Dronen skal frakte biologisk materiale til St. Olavs Hospital

Dronen som skal settes i skytteltrafikk, i første omgang mellom sykehuset Røros og St. Olavs hospital, er for en revolusjon å regne når det gjelder å få fortgang i å få analysert blodprøver.

Skal frakte blod: Dronens første tur gikk fra Røros til Trondheim, en strekning på 120 kilometer.
Dette markerer den lengste autonome flyturen med droner utført over land i Norge. Foto: Aviant

Les hele saken her: https://lnkd.in/dWNB4aY


NINOX Air Navigation Services

Avinor Flysikring satte i gang satsingen på et helt nytt dronesystem i 2020, og gikk inn i et samarbeid med østeriske Frequentis. Målet med satsingen er å sørge for et brukervennlig dronesystem for brukere, samt en mer effektiv godkjenningsprosess for flygeledere. Totalt sett sikrer dette en tryggere integrasjon av droner i kontrollert luftrom, i takt med det raskt økende tallet på dronebrukere i Norge.

Foto: Avinor Flysikring AS

Les mer om Avinor Luftsikring sin NIXNOX Drone-applikasjon her: https://www.uasnorway.no/utm-system-for-droner-lansert-i-norge-slik-var-den-forste-testen/

Lenke til Ninox Drone Operatørpanel: https://operatorportal.ninoxdrone.no


UAM Test-flyvninger i 2022

De franske byene Bordeaux og Toulouse vil være vertskap for omfattende forsøk for urbane luftmobilitetsoperasjoner (UAM) våren og sommeren 2022. TindAIR-prosjektet, som står for Tactical INstrumental Deconfliction And in flight Resolution, vil bli koordinert av fransk spesialist innen kunstig intelligens Innov’ATM på vegne av Eurocontrols Single European Sky ATM Research (Sesar) -program.

Den franske byen Toulouse, hovedkvarter for Airbus, vil arrangere en storstilt demonstrasjon av urbane luftmobilitetsoperasjoner i 2022. Disse vil ikke inneholde det nå avlyste elektriske E-Fan X-programmet illustrert her. (Bilde: Airbus)

Les mer om TindAIR-prosjektet her: https://www.futureflight.aero/news-article/2021-03-25/urban-air-mobility-flight-trials-will-be-staged-toulouse-and-bordeaux